headerPic

Over ons

Delfstoffen Combinatie Maasdal (DCM) is opgeright in 1994. DCM is vooral actief in Zuid-Nederland en produceert industriezand en grind. Deze soorten zand en grind worden gebruikt in beton- en metselproducten, zoals metselmortels, betonstenen en betonvloeren voor de woningbouw.

DCM is een samenwerkingsverband tussen twee zand- en grindverwerkende bedrijven: Teunesen Zand en Grint BV  uit Gennep en Terraq uit Venlo. 

DCM vervult ook een maatschappelijke rol. Zo werken we mee aan hoogwaterbeschermende maatregelen en het inrichten van natuurgebieden. Daarbij proberen we de overlast voor de omgeving zo beperkt mogelijk te houden, onder andere door strakke procedures  te hanteren.

Onze producten
De toepassing van zand en grind is zeer divers; iedere situatie vereist een specifieke samenstelling. DCM kan via geautomatiseerde processen tientallen zand- en grindmengsels samenstellen die voldoen aan de wensen van de afnemer.

DCM gebruikt moderne technieken voor het klasseren en samenstellen van de zand- en grindmengsels. Bovendien worden de mengsels continu geanalyseerd in het laboratorium, zodat we onze klanten een constante kwaliteit kunnen garanderen.